Primul caz al noului coronavirus a fost confirmat în Germania, a spus un purtător de cuvânt al ministerului sănătății din Munchen, luni târziu realtează site-ul agentiei dpa

Pacientul este un bărbat din zona Starnberg din Bavaria, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Munchen.

El se află într-o stare stabilă, potrivit unui comunicat al biroului bavarez pentru securitate sanitară și alimentară (LGL).

“El este monitorizat de personalul medical și este izolat”, se arată în declarație.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Bavaria a declarat că riscurile de infecție pentru oamenii din statul german au fost văzute ca fiind scăzute de specialiștii unei forțe de lucru pentru boli infecțioase LGL și Institutul Robert Koch, agenția de cercetare a guvernului german pentru controlul și prevenirea bolilor.

Cei care au avut un contact strâns cu pacientul au fost informați complet despre simptome, măsuri de igienă și modul de răspândire a virusului.

Autoritățile din China estimează că peste 5.000 de persoane transportă virusul, despre care oamenii de știință spun că este infecțioasă chiar și în perioada de incubație.

Numărul real ar putea fi mult mai mare. Gabriel Leung, șeful Facultății de Medicină Li Ka Shing de la Universitatea din Hong Kong, a declarat, luni, că cercetările echipei sale au indicat că sunt probabil aproximativ 44.000 de cazuri în stadiul de incubație.

Majoritatea celor care au murit în urma unei boli pulmonare după prinderea virusului erau vârstnici sau aveau afecțiuni preexistente.

S-au raportat cazuri de coronavirus în Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Nepal, Vietnam, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, Franța și Australia.

Multe țări din Europa și Asia intenționează să-și repatrieze cetățenii din Wuhan. Japonia, Statele Unite și Franța au început deja operațiuni de repatriere.

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care variază de la o boală comună la o boală mai severă, cum ar fi sindromul respirator sever acut (SARS).

Noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată în orașul Wuhan din provincia Hubei din China în decembrie.

Articolul precedentCHINA – Bilanțul epidemiei de infectări cu coronavirus în creștere: 106 morți și peste 4500 de persoane infectate
Articolul următorEliminarea pensiilor speciale, la vot în Camera Deputaților