Două specii noi de păsări au ajuns în grădina Zoologică din Sibiu. Este vorba despre un vultur sur și un cocor cu coroană cenușie, primiți prin donație de la grădina Zoologică din Budapesta. Acestea se adaugă la cele 61 de specii existente. Donația a fost făcută prin intermediul E.A.Z.A. (European Association of Zoos and Aquaria), în care Zoo Sibiu este membru din anul 2017.

Vulturul sur trăiește la altitudini de 3.000 de m, are o deschidere a aripilor de 280 cm și înălțimea de 120 cm. Cocorul cu coroana cenușie este originar din Africa, o specie a cărei populație este în descreștere.

Cei doi locatari noi pot fi vizitați de public în noua volieră amenajată anul acesta pentru păsările răpitoare.

Reaprezenatnții instituției reamintesc că în acest an Grădina Zoologică din Sibiu a mai primit cinci maimuțe „negru și alb”, o specie nouă la Zoo Sibiu, fiind rar întâlnită în alte grădini din țară, un leopard de Amur și doi lupi albi, numărul animalelor de la Zoo Sibiu ajungând astfel la 263 de exemplare.

Din luna noiembrie Grădina Zoologică este deschisă publicului conform programului de iarnă, zilnic, în intervalul orar 9.30 – 16.00.

Imagine

Articolul precedentContinuă lucrările la zidurile de pe Bulevardul Coposu și turnurile de pe Cetății
Articolul următorBaschet: BC CSU a pierdut și ultimul meci internațional în fața celor de la Bahcesehir