Sorin Grindeanu anunță că demite întreaga conducere a Portului Constanța, dacă i se aduce cea mai mică dovadă că tirurile ucrainene ar avea prioritate la descărcarea mărfurilor. 

Declarațiile au fost făcute după ce un reprezentant al fermierilor l-a întrebat pe ministrul Transporturilor dacă are cunoștință de faptul că în Portul Constanța TIR-urile românești sunt nevoite să aștepte zile la rând, în timp ce autocamioanele din Ucraina ar avea prioritate. În replică, acesta a spus că acest lucru nu este adevărat, dar că, în momentul în care i se aduc dovezi că așa se întâmplă, toată conducerea Portului Constanța va fi schimbată.

Grindeanu a vorbit și despre taxele cerute transportatorilor de către firmele care fac operațiuni în port, spunând că a discutat cu Consiliul Concurenței pe acest subiect. 

”Ăsta este un lucru neadevărat. V-aş ruga să îmi daţi dovezi şi în acel moment se schimbă toată conducerea Portului Constanţa. Pe poveşti nu lucrez, vreau cea mai mică dovadă. Vă rog să aduceţi cea mai mică dovadă că un camion din Ucraina nu stă deloc şi un camion din România stă, cea mai mică dovadă că se întâmplă acest lucru şi toată conducerea Portului Constanţa este schimbată!”, a afirmat Sorin Grindeanu, la o televiziune de știri.

El a subliniat că, din informaţiile pe care le are, ”nu există niciun fel de diferenţiere în acest moment” între camioanele venite din Ucraina şi cele din România şi alte state. Grindeanu a vorbit şi despre taxele cerute transportatorilor de către firmele care fac operaţiuni în port, spunând că a discutat cu Consiliul Concurenţei pe acest subiect, pentru ca această instituţie să verifice situaţia.

 ”A fost problema ridicată (în discuţiile cu protestatarii – n.r.) cu acea nouă taxă impusă de operatorii economici, pe care am semnalat-o către Consiliul Concurenţei şi eu, şi primul ministru şi sper ca în cel mai scurt timp să se găsească soluţii”, a afirmat Grindeanu.

În ceea ce priveşte alte taxe pe care transportatorii trebuie să le plătească administraţiei portului, ministrul Transporturilor a explicat: ”Aceste tarife, să ştii că există peste tot în această lume”. ”Repet: unele lucruri se pot face, sunt deschis să găsim soluţii, altele nu”, a adăugat Sorin Grindeanu, cu privire la revendicările fermierilor şi transportatorilor.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCaravana Medicală a adus speranță și servicii medicale gratuite în 25 de județe
Articolul următorStrategie în alb și negru. Ediția din 20 ianuarie 2024