Schimbările în ceea ce privește modul de organizare al noului an școlar continuă. Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență pentru reglementarea învățământului online. Actul normativ va modifica articolul 38 din Legea 55, relatează Realitatea PLUS. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că decizia referitoare la suspendarea activității didactice în învățământul preuniversitar ar trebui să aparțină Consiliului de Administrație al fiecărei unități de învățământ în parte. Mai exact, acesta ar trebui să facă propunerea de suspendare, să o trimită către Inspectoratul Școlar și, mai apoi, aceasta să fie aprobată de către Comitetul pentru Situații de Urgență (CSU).

În prezent, decizia referitoare la suspendarea activității didactice este luat la nivel județean.

Monica Anisie spunea, în cadrul unei dezbateri care a avut loc la Senat, că aceasta este “o modificare necesară pentru că trebuie să venim cu o măsură clară refeitoare la descentralizarea decizie de la nivelul unităților de învățământ în cadrul inspectoratelor școlare, dar și în cadrul direcțiilor de sănătate publică”. 

Mai mult decât atât, ministrul Educației a solicitat sprijin parlamentarilor pentru a beneficia de un număr mult mai mare de personal didactic, chiar dacă nu vor fi doar profesori calificați, și asta pentru că din toamnă va fi nevoie de mult mai mulți profesori date fiind condițiile în care se va desfășura anul școlar 2020-2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. 

Vă reamintim că noul an șoclar va începe pe 14 septembrie, iar unitățile de învățământ urmează să funcționeze după trei scenarii:

– scenariul verde presupune ca toți elevii să revină, fizic, la cursuri;

– scenariul galben presupune ca elevii să învețe atât online, cât și fizic, la școală, prin rotație;

– scenariul roșu înseamnă că toate orele se vor desfășura în regim online

În acest moment, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) referitoare la numărul de infectări din ultimele două săptămâni, Argeșul, dar și alte nouă județe, printre care Ilfovul și Capitala, ar funcționa după scenariul galben. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 43. Proxenet eliberat din greșeală
Articolul următorANM a emis, astăzi, o nouă atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru mai multe județe din țară