Pauza de iarnă a luat sfârșit, iar handbaliștii sibieni revin marți pe teren. „Urșii” de la HC Sibiu debutează în partea a doua a campionatului cu un joc în deplasare, pe terenul celor de la AHC Potaissa Turda.

Partida are loc marți, 5 februarie, începând cu ora 16, în Sala „Gh. Barițiu” din localitate.

Handbaliștii sibieni vor juca mâine primul meci oficial, după o pauză de două luni. Echipa antrenată de Dorin Purcărea și Matei Damian va juca primul meci din partea a doua a campionatului în deplasare, cu o formație cu care s-a mai întâlnit de două ori în acest sezon. Echipa din Turda și HC Sibiu și-au împărțit victoriile în prima parte a campionatului, ambele câștigând pe teren propriu.

„Echipa de seniori debutează în partea a doua a Campionatului Național de Seniori, Divizia A, în deplasare la AHC Potaissa Turda. Dacă în prima etapă a acestui sezon, în septembrie, am pierdut meciul pe terenul celor de la Turda, de data asta vom încerca să obținem un rezultat pozitiv, chiar dacă avem probleme de lot, Blaga și Pasere fiind amândoi cu probleme medicale și sunt puține șanse să evolueze marți. Suntem conștienți că nu o să avem un joc usor. Adversarii noștri au o evoluție foarte bună pe teren propriu, dar o să încercăm să facem astfel încât să luăm toate punctele puse în joc”, a declarat președintele HC Sibiu, Matei Damian.

HC Sibiu s-a întărit cu un nou jucător

În partida de mâine va debuta și noul jucător al HC Sibiu. Paul Giurgiu joacă pe poziția inter stânga/extremă stânga și s-a alăturat echipei sibiene în această pauză competițională, venind sub formă de împrumut de la echipa de Ligă Națională CSM Făgăraș. Paul a mai evoluat pentru HC Sibiu și în turul sezonului trecut.

„Paul e un jucător tânăr, cu calități foarte bune. A venit sub formă de împrumut până la final de sezon, de la echipa de Liga Națională CSM Făgăraș. Paul a mai evoluat la noi, tot pe bază de împrumut, în turul sezonului trecut și a făcut-o bine. Din păcate, apoi a suferit o accidentare care l-a ținut departe de handbal. Are avantajul că poate evolua atât la linia de nouă metri, cât și pe postul de extremă stânga și suntem convinși că aportul lui o să fie pozitiv pentru echipa noastră în cea de-a doua parte a campionatului”, a mai spus Matei Damian.

După partida cu AHC Potaissa Turda, pentru HC Sibiu urmează încă un meci în deplasare, pe terenul celor de la HCM Sighișoara, în data de 9 februarie.

Articolul precedentUPDATE: Colet suspect la intersecția srăzilor Mitropoliei cu Tribunei
Articolul următorAproape 27.000 de sibieni își vor înnoi buletinul, anul acesta