Poliţia Română efectuează marţi 140 de percheziţii domiciliare pentru combaterea infracţionalităţii, în principal a celei economice, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, percheziţiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la DIICOT şi alte unităţi de parchet, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, constituire de grup infracţional organizat, delapidare, obţinere ilegală de fonduri, trafic de droguri, operaţiuni cu psihoactive, pornografie infantilă, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activităţile se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, arată sursa citată.

AGERPRES

Articolul precedent66 de percheziţii, în mai multe judeţe, într-un dosar de obţinere ilegală de fonduri guvernamentale
Articolul următorDocumentarul „Nasty”: Cariera și viața legendarului Ilie Năstase, din 16 aprilie pe marile ecrane | VIDEO