Pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște și Miercurea Sibiului au fost alertați aseară despre producerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și resturi vegetale în zona de câmp a localității LUDOȘ.

Din primele informații suprafața afectată este de aproximativ 30 de hectare. Având în vedere suprafața afectată la nivelul Punctului de lucru Săliște și Miercurea Sibiului s-au suplimentat forțele de intervenție. Peste 15 pompieri militari și membrii SVSU Ludoș și Apoldu de Jos au acționat cu accesoriile din dotare (vermorele, lopeți evantai, etc) pentru limitarea și lichidarea incendiului. 

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe. 

Incendiul a fost lichidat azi-noapte de către pompieri militari. Acesta a afectat aproximativ 40 de hectare de vegetație uscată și resturi vegetale. Forțele au fost suplimentate gradual, astfel că 40 de pompieri militari sibieni au intervenit cu accesorile din dotare pentru lichidarea incendiului.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea focului deschis în spatii deschise.

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 19 februarie 2022
Articolul următorBilanț 20 februarie: 7.687 de cazuri noi, 68 de decese