Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că numărul pacienților transferați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală a ajuns la 49, de la 44 cât era inițial. Diferența până la 120 este dată de cei 4 pacienți decedați și de bolnavii mutați în celelalte pavilioane ale Spitalului Balș. Șeful DSU a evitat să se pronunțe asupra posibilor cauze ale izbucnirii incendiului. “Nu confirmăm nimic. O anchetă este în desfășurare”. 

“După cum deja știți, 4 pacienți sunt decedați. Restul sunt cu stare intermediară din partea COVID. Asta însemană că dacă sunt în stare intermediară oricând se pot agrava. S-a făcut un update de la 44 la 49 de pacienți transferați la mai multe spitale din Capitală. Pacienții au fost transferați cu echipaje SMURD și ambulanța (…), iar restul de pacienți au fost ținuți în alte saloane de la Balș”, a afirmat Arafat.

Șeful DSU a evitat să se pronunțe în privința posibilelor cauze ale producerii incendiului din această dimineață. “Indiferent ce informații vin, să nu le luați în seamă până nu avem rezultatele investigațiilor. Echipe de la pompieri, criminalistică si procuratură vor stabili cauza incendiului. Nu confirmăm nimic”, a spus Arafat, întrebat fiind despre posibilitatea ca incendiul să fi avut drept cauză un aparat de încălzire improvizat, mai exact de o aerotermă aflată în salon pentru a-i încălzi pe pacienți.

Raed Arafat a spus că nu știe dacă existau sau nu camere de supraveghere în salonul în care a izbucnit incendiul. “Trebuie întrebat managerul”, a spus Arafat. 

Citește și: SURSE: Incendiul de la “Matei Balș” ar fi izbucnit de la o aerotermă

Articolul precedentSURSE: Incendiul de la “Matei Balș” ar fi izbucnit de la o aerotermă
Articolul următorIa pastila SRS: Băsescu miorlăie. Ca un motan care și-a băgat singur coada în smoala încinsă