Incendiu apartament situat la etajul II al unui bloc P+4 +M în municipiul Sibiu, str. Ștefan cel Mare.

ISU Sibiu a intervenit de urgență cu următoarele forțe :
– 2 echipaje SMURD
– 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă dintre care o autoscară.
Din informațiile primite de la fața locului incendiul a fost localizat și lichidat prompt de către pompieri militari. 
În mod preventiv s-a dispus evacuarea a aproximativ 45 de persoane din bloc.
S-a intervenit pentru evaluarea situației existente în încăperile apartamentului concomitent cu evacuarea și ventilarea fumului de pe casa scării. 

Update incendiu strada Ștefan cel Mare

A ars apartamentul totalitate și bunurile materiale aflate în acesta și s-a deteriorat din cauza fumului casă scării. 
O femeie de cca 60 de ani (nu este proprietara apartamentului) cu atac de panică și ușoară intoxicație cu fum a primit îngrijiri medicale și a refuzat transportul la spital. 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată efectul termic a unei lumânări lăsată aprinsă nesupravegheată.

În acest context salvatorii sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor în timpul utilizării lumânărilor. 

Asiguraţi-vă că lumânarea sau candela stă vertical şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau, în cazul lumânărilor, să lase să cadă picături de ceară fierbinte.

Nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră.

Amplasaţi întotdeauna lumânările sau candelele pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candelele pot topi suprafeţele din material plastic pe care sunt aşezate.

Nu vă aplecaţi asupra lumânărilor sau candelelor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.

Nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare).

Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările sau candelele aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna și provoca incendii.

Un alt incendiu a izbucnit la acoperișul anexele gospodărești în localitatea Galeș, Săliște. 

În această dimineață, pompierii militari ai Punctului de lucru Săliște au intervenit de urgență cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în localitatea Galeș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești tip șură.
La sosirea forțelor incendiul se manifesta atât la acoperișul șurii cât și la acoperișul unei anexe a vecinului(magazie)care se află lipită de aceasta.

Incendiul a fost lichidat prompt  în limitele găsite , fără să se înregistreze victime.
A ars acoperișul șurii pe o suprafață de aproximativ 50 mp și acoperișul magaziei vecinului pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea/amplasarea unui coș de fum neizolat corespunzător față de elementele combustibile.

Articolul precedentLia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii: Limitarea procentului pentru pensii la 9,4% din PIB, o dovadă de răutate și cinism
Articolul următorBilanț coronavirus 19 februarie: 12.319 cazuri noi și 148 decese