În seara zilei de 11 februarie a.c., în jurul orei 20,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Oncești de către un localnic în vârstă de 42 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

***

În dimineața zilei de 12 februarie a.c., în jurul orei 08,30, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în județul Alba.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar după recoltarea probelor biologice, s-au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

***

Tot sub influența alcoolului a fost depistat la aceeași dată, în jurul orei 21,00, un sibian în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism pe DN 1, în zona localității Șelimbăr, având o concentrație de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sibianul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală, în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

 

***

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 12,30, pe raza localității Agârbiciu, seria șoferilor depistați sub influența alcoolului a continuat.

De această dată este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, din județul Mureș, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După recoltarea probelor biologice, s-au întocmit actele în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

***

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 16,30, în municipiul Mediaș, polițiștii au oprit un autoturism condus pe strada Baznei de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Dârlos.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

***

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 16,30, în orașul Tălmaciu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Râului de către un localnic în vârstă de 33 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la Cannabis, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

La nivelul Poliției Orașului Tălmaciu, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

 

***

La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 01,30, pe raza localității Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus pe strada Lungă.

Bărbatul nu a oprit, polițiștii pornind în urmărire pe mai multe străzi din localitate și, ulterior, pe DN 14, unde, la ieșirea din Slimnic spre Ruși, s-a reușit blocarea și oprirea autoturismului în cauză.

La volanul mașinii a fost identificat un localnic în vârstă de 42 de ani, în urma verificărilor efectuate de către polițiști constatându-se că șoferul nu ar deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, rezultatul testării alcoolscopice a bărbatului a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nici autoturismul utilizat nu îndeplinea toate cerințele legale, acesta fiind neînmatriculat.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Articolul precedentConcesie MAJORĂ: Ucraina, dispusă să RENUNȚE la candidatura sa la NATO pentru a evita războiul cu Rusia
Articolul următorBilanț coronavirus-14 februarie 2022