Interpretul de muzică populară Daniel Rosalim, solist al Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii” Sibiului, s-a stins din viață, joi spre vineri noapte, la Spitalul Județean Sibiu.

De jumătate de an, artistul se lupta cu o boală incurabilă, retrăgându-se din viața publică în primăvară.

“La o nuntă i s-a făcut rău, s-a internat cu dureri de spate inițial, dar s-a descoperit o boală gravă și de acolo a început totul. Sfârșitul a venit joi spre vineri noaptea, la ora 2. Eu îi scrisesem un mesaj miercuri. De obicei, îmi răspundea imediat, dar acum nu a zis nimic. Așa că joi am sunat pe cineva la spital și mi-a spus că este internat acolo”, a spus Camelia Cosma Stoiță, colegă de scenă. Artista a declarat că îl vizita des pe Dani, așa cum îi spuneau apropiații, și că pierderea lui va aduce un mare gol în folclorul românesc. “Pentru mine a fost cel mai bun coleg. A fost foarte talentat și un om deosebit. Eu nu cred că este cineva care să poată spune ceva rău despre el”, a mai spus artista.

Daniel Rosalim avea un fiu, elev în clasa a treia, și din 2008 colabora cu Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii” Sibiu.

“Cu sufletele îndoliate, ne luăm rămas bun de la prietenul și colegul nostru. Vom păstra veșnic amintirea blândeții, veseliei și talentului său. Cântecele sale ne vor mângâia mereu sufletele”, spune Silvia Macrea, manager CJCPCT “Cindrelul – Junii” Sibiu.

 

 

Articolul precedentIncendiu la o combină de recoltat, între Șeica Mică și Țapu
Articolul următorVIDEO | Stâncă de 15 tone, detonată pe drumul forestier Sădurel