Un centru multifuncțional dedicat comunității va fi contruit de Primăria Sibiu în zona Henri Coandă – Oțelarilor. Centrul este gândit ca un spațiu de suport și socializare pentru locuitorii din zonă, în mod special pentru copii și vârstnici. Va avea 120 de locuri, iar clădirea va fi construită pe un teren de 435 de metri pătrați. Valoarea proiectului se ridică la 5,45 milioane lei. Proiectul acestui centru va fi supus apropării în ședința de Consiliu Local din luna noiembrie.

 „Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi suport comunității acestui cartier situat la marginea orașului, acordând posibilitatea cetățenilor de a se întâlni și de a primi consiliere din partea unor specialiști. Concret, vom construi un centru multifuncțional care va cuprinde un centru de zi pentru copiii din zonă și unul pentru persoane vârstnice, ambele categorii sensibile, care au nevoie de sprijin din partea comunității noastre,” spune Astrid Fodor, primarul municipiuluI Sibiu.

Centrul de zi pentru copii va oferi prin personal specializat sprijin în pregătirea temelor, activități educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, precum și consiliere psihologică. De asemenea, aici vor avea loc activităţi de consiliere, pregătire profesională și sprijin pentru părinți. În Centrul de zi pentru persoanele vârstnice se vor organiza activități de socializare prin activități recreative de grup, oferindu-se și consiliere juridică, medicală și psiho-socială.

Clădirea ce urmează a fi construită va avea parter, etaj și mansardă și va include două săli dedicate activităţilor pentru vârstnici, o sală de sport, două săli de activităţi pentru copii şi tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru personal și alte spații administrative și de depozitare. Proiectul, estimat la o valoare de 5,45 milioane lei, a fost aprobat pentru finanțare și va intra în etapa precontractuală. Următorul pas este lansarea achiziției pentru realizarea proiectării tehnice și pentru execuția lucrărilor.

Articolul precedentCozmin Gușă: “Sper ca atitudinea în PSD să fie: identificarea obraznicilor, punerea la colț, apoi un proces de analiză a fiecăruia”
Articolul următor“Brânzăria” din Sibiu, deschisă în prezența lui Daea, în prag de faliment