Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie din a doua zi de Paşti în Paraclisul mitropolitan „Sfântul Nichita Romanul”. Ierarhul a liturghisit împreună cu alţi slujitori ai sfintelor altare şi s-a rugat pentru sănătatea celor afectaţi de noul tip de coronavirus, pentru ocrotirea cadrelor medicale aflate în spitale luptând pentru a salva vieţile celor infectaţi şi pentru sănătatea tuturor oamenilor aflaţi acum în carantină.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre minunea cea mare a Învierii Domnului prin care toţi credincioşii primesc lumina mântuirii, a izbăvirii de păcat şi de moarte.

„Bucuria nespusă coborâtă din cer în ziua Învierii Domnului se prelungeşte în toată Săptămâna Luminată şi mai presus de toate în fiecare dumnică din anul bisericesc, iar caracterul pascal al întregului cult este o constantă, un lucru pe care îl putem observa în toate manifestările noastre liturgice. Minunea în sine n-a văzut-o nimeni, însă ştim că Mântuitorul, ieşind prin piatra pecetluită, a fost înconjurat de o Lumină pe care n-au putut-o primi cei care stăteau şi străjuiau mormântul. În schimb, continuă arătările Mântuitorului Iisus Hristos în modul acesta dumnezeiesc, în aşa fel încât aceste mărturii să fie dovada realităţii atât a morţii cât şi a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, Săptămâna Luminată este perioada în care medităm şi ne înţelepţim de adevărurile pe care Sfânta Evanghelie ni le descoperă despre această taină a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Ca Dumnezeu, El a preluat fire omenească pe care a îndumnezeit-o, dar n-a desfiinţat-o, şi-a asumat-o şi cu ea S-a înălţat la Ceruri în sânul Sfintei Treimi”, a spus ierarhul.

Articolul precedent177 de cazuri confirmate cu coronavirus, în județul Sibiu
Articolul următor17 angajați ai fabricii de produse medicale din Cisnădie au coronavirus