Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest weekend, unui număr de peste 120 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această  perioadă peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD. 
Totodată, pompieri militari sibieni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii dintre care trei incendii manifestate la vegetația  uscată și resturi vegetale ( în municipiul Mediaș și localitățile Dumbrăveni și Alțâna ), unde au ars peste aproximativ 2  ha de vegetație uscată și resturi vegetale.

Alte trei incendii s-au produs după cum urmează:

Incendiu utilaj situat pe un șantier din municipiul Mediaș. În data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 11.20, pompierii militari ai Detașamentului Mediaș au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la unui cilindru compactor, cauzat de un scurtcircuit electric.
În aceeași zi în jurul orei 18:10 , ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 privind degajarea de fum dintr-un apartament situat la etajul I al unui bloc din municipiul Sibiu, str. Regele Ferdinand, pompierii militari ai Detasamentului Sibiu au intervenit de urgență cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.La fața locului s-a constat că incendiu se manifesta în holul apartamentului la diverse textile și mase plastice depozitate. Incendiul a fost stins prompt în limitele găsite.
Două persoane de sex feminin și masculin de aproximativ 60 și 65 de ani, intoxicate cu fum, conștiente au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD și SAJ, sosit la fața locului în sprijin.Bărbatul în vârstă de 65 de ani a fost transportat la UPU Sibiu de către echipajul SAJ. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic al unor țigări aruncate în coșul de gunoi fără să fie stinse.
  În dimineața zilei de 18 aprilie a.c., în jurul orei 5:10, pompierii militari ai Detasamentului Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Cisnădie, str. Măgurii pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit
La fața locului s-au mobilizat prompt 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 echipaj SMURD și membrii SVSU Cisnădie cu o autospecială de stingere.Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.A ars acoperișul și podul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp.

Trei persoane ( 2 femei și 1 bărbat) au primit îngrijiri medicale, bărbatul cu intoxicație ușoară cu fum și femeile cu atac de panică. Toate cele trei persoanele au refuzat transportul la spital.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat.
Totodată, în cursul zilei de ieri, pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit în localitatea
Șelimbăr, str. C-tin Brâncuși pentru salvarea unei pisici de pe acoperișul unei clădiri. 
    De asemenea, în această perioadă, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a 4 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile Covid -19  impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Articolul precedentCulisele statului paralel: Combinatul Siderurgic din Călăraşi, un mamut al industriei românești
Articolul următorRecensământul General Agricol în România, 10 mai – 31 iulie 2021