Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în ultimele 48 de ore, unui număr de peste 80 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această  perioadă peste 70 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD. Totodată, pompieri militari sibieni au intervenit în această perioadă pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii dintre care 4 incendii de vegetație uscată și resturi vegetale ( în municipiul Mediaș, localitățile Agnita, Șaroș pe Târnave și Veștem), unde au ars peste 8 ha de vegetație uscată și resturi vegetale și un incendiu de anexă gospodărească în localitatea Boița, lichidat fără pagube majore.

De asemenea, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a 4 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio. În data de 30.03.2021, în jurul orei 19:30, echipajul pirotehnic din cadrul ISU Sibiu a fost solicitat să intervină în municipiul Sibiu, str. Strungului unde un cetățean a descoperit, în timpul desfășurării unor lucrări de demolare din gospodărie, a un număr de 40 de cartușe de cartușe de infanterie de război, calibrul 7,52 mm, model Tokarev.

Echipajul pirotehnic ajuns la fața locului a procedat la cercetarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a elementelor de muniție identificate. În sprijinul echipei pirotehnice s-a deplasat la fața locului și un echipaj de poliție.
Atenție! Pirotehnicienii sibieni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Articolul precedentPeste 6.000 de persoane infectate cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore! Situația în fiecare județ
Articolul următorCHECK-IN. Au început înscrierile la clasa pregătitoare