Pompierii îi invită și anul acesta pe elevi să cunoască munca și secretele meseriei în care te lupți cu focul. Astfel, în perioada 25-29 martie și 15-19 aprilie, pompierii sibieni vor desfășura activități educative care oferă oportunitatea de cunoaștere a misiunii salvatorilor sibieni, de explorare a mașinilor de intervenție și a echipamentul de pompier, de participare la diferitele ateliere organizate tematic și adaptate fiecărei categorii de vârstă, de a participa la diferitele sesiuni de informare preventivă și de a participa la ateliere care vizează însușirea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor medical.

„Informarea preventivă și dialogul cu cetățenii reprezintă unul dintre pilonii de bază a activității Inspectoratului pentru Situașii de Urgență cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu. Ca partener al sistemului de învățământ, de la debutul programului Școala Altfel porțile ISU Sibiu au primit anual, cu bucurie sute de elevi de toate vârstele, impresionați de tehnica, echipamentele și nu în ultimul rând de oamenii care le-au împărtășit parte din experiențele trăite în lupta cu focul”, transmite Cristina Criveanu, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

De asemenea, instituţia își propune desfăşurarea unor activităţi interactive cu preşcolarii şi elevii, la sediile subunităţilor de pompieri aflate în localitățile Sibiu, Mediaș, Agnita, Miercurea Sibiului, Săliște, Avrig și Dumbrăveni.
Înscrierile grupelor de preşcolari/claselor de elevi la activităţile aferente acestui program se vor efectua pe bază de cerere scrisă, adresată de către cadrele didactice interesate, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Articolul precedentTrafic restricționat pe A1, până la ora 15:00
Articolul următorPeste 500 de copii au participat la „Ziua Apei” organizată de S.C. Apă Canal