Un muncitor din constructii lucreaza la inaltime, pe un santier din centrul Bucurestiului, joi, 15 ianuarie 2009. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

Din luna martie și până la finalul anului, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu (ITM) se desfășoară o campanie națională pentru prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime, în domeniul construcțiilor.

Obiectivele acestei campanii sunt: creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime; încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcțiilor implicați în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor și promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

Campania se va desfășura în patru etape. Prima etapă, în perioada martie – mai 2019, constă în mediatizarea, informarea și conștientizarea privind riscurile de cădere de la înălțime. A doua etapă, iunie – octombrie 2019 constă în verificarea prin acțiuni de control la angajatori. Cea de-a treia etapă, noiembrie – decembrie 2019 constă în verificarea realizării măsurilor dispuse în procesele verbale încheiate cu ocazia controalelor din perioada iunie-octombrie 2019, iar a patra etapă va cuprinde centralizarea și valorificarea rezultatelor.

Ceea ce a dus la demararea acestei campanii a fost numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora.

Articolul precedentUn tânăr de 21 de ani a intrat cu mașina în autoturismul din fața sa, pe Calea Dumbrăvii
Articolul următorElevii devin consilieri județeni pentru o oră