Cel de-al doilea eveniment din Sibiu dedicat anual jazzului va găzdui între 1 și 3 noiembrie trupe de excepție ale acestui gen muzical.

“Ca într-un carusel, Sibiu Jazz Competition ne va purta ca într-un vârtej muzical inedit și de neuitat timp de trei zile, cu zece trupe din șapte țări, fiind una dintre edițiile cele mai surprinzătoare de la înființarea acestuia în 1979. După un laborios proces de selecție realizat de consiliul artistic al competiției, banduri din Spania, Suedia, Luxembourg, Italia, Franța și SUA vor urca pe eleganta scenă a sălii Thalia în zilele de 1, 2 și 3 octombrie, pentru a-și demonstra talentul. Un concert extraordinar marca Dock in Absolute, mult pian, chitară, și chiar trompeta unui deținător al unui premiu Grammy, iar miza este câștigarea unuia dintre premiile de la secțiunile de interpretare muzicală sau compoziție”, spun organizatorii.

Pe scena Sibiu Jazz Competition 2019 vor urca: Alvaro Imperial Trio (Spania), Susanna Risberg (Suedia), Dock in Absolute (Luxembourg) – concert extraordinar,  Ophir Trio (Italia), Francesco Pollon (Italia),  Valentina Fin TUMIZA (Italia), Majara (Italia), Lost in the Supermarket (Italia), Daniel Gassin Crossover Band (Franța/SUA) și Josiah Woodson & Quintessetntiel (SUA/Franța).

”Din punct de vedere artistic, această ediție are cel mai înalt nivel calitativ din ultimii 20 de ani. Sunt mândră că putem oferi fanilor de jazz un regal muzical în aceste trei seri” a declarat Simona Maxim, director executiv al Fundației Sibiu Jazz Festival, organizatorul evenimentului.

Prima zi a competiției va debuta cu un eveniment în cadrul programului Sibiu Regiune Gatronomică European și anume Jam Session în Bucătărie.

Tot vineri, startul musical va fi dat de un concert caritabil susținut de band-ul CPO, un proiect inedit demarat în 2014 de Asociația PortoJazzMusic alături de Centrul de Plasament din Orlat, care are drept scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din centru și crearea unui limbaj muzical prin care copiii să fie capabili să socializeze.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro/bilete-sibiu-jazz-competition-2019-46989/ și la intrare la Sala Thalia.

Sibiu Jazz Competition 2019 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu

Articolul precedentCristian Ștefan Banea, delegat în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita
Articolul următorUPDATE | Fetița de 13 ani din Târnava, dată dispărută, a revenit acasă