Ambasadorul SUA, Hans Klemm, donează 500.000 de dolari fundaţiei Mihai Eminescu Trust ca parte a programlui special al Departamentului de Stat “Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural”. Aceasta este cea mai substanţială finanţare AFCP din lume acordată anul acesta de către Departamentul de Stat.

Fondurile sunt destinate sprijinirii restaurării Bisericii Fortificate Medievale din satul Alma Vii, judeţul Sibiu, sub îndrumarea Fundaţiei “Mihai Eminescu Trust”, un ONG care lucrează de aproape 20 de ani la restaurarea clădirilor de importanţă istorică şi la revitalizarea satelor din regiune.
Ambasadorul Hans Klemm şi directorul executiv al Fundaţiei “Mihai Eminescu Trust”, Caroline Fernolend, au participat în această dimineaţă la o ceremonie la Alma Vii dedicate donaţiei.
“Acest proiect nu vizează doar o clădire, ci este o investiţie în comunitatea din Alma Vii. Faptul că ne aflăm astăzi aici demonstrează forţa şi viziunea proiectului propus de Fundaţia Mihai Eminescu Trust. Această competiţie (AFCP) are loc anual, iar anul acesta, în 2019, dintre toate propunerile venite din partea tuturor ambasadorilor şi ambasadelor SUA din întreaga lume, proiectul de restaurare a bisericii de aici, din Alma Vii a obţinut cea mai mare finanţare. Felicitări! Sper că finanţarea va constitui o contribuţie semnificativă la lucrările necesare la biserică, însă va fi nevoie de dumneavoastră, de comunitate, pentru a asigura un succes de durată al tuturor acestor proiecte”, a spus ambasadorul Hans Klemm.
“Este o zi mare pentru noi, astăzi, aici, la Alma Vii. De ce Alma Vii? Pentru noi, Fundaţia Mihai Eminescu Trust, parteneriatul este cuvântul de bază, căci noi credem foarte mult în parteneriat. Aici, la Alma Vii, există un parteneriat puternic între comunitatea frumoasă care există aici, primărie, şcoală, Biserica Evanghelică, Ministerul Culturii şi acum, un nou partener puternic, Ambasada Statelor Unite ale Americii. Şi toţi împreună facem acest lucru minunat”, a spus Caroline Fernolend, de la Fundaţia “Mihai Eminescu Trust”.
La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, inclusiv primarul comunei Moşna, Eugen Roba, primarul oraşului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, şi secretarul general al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România. Se aşteaptă ca lucrările de restaurare să se încheie în patru ani.

Articolul precedentTribunalul Sibiu a refuzat ofertele de spațiu. Urmează o nouă procedură de achiziție publică
Articolul următorSistemul de avertizare RO-ALERT testat de autorități