Președintele Klaus Iohannis susține, la această oră, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței CSAT. 

”Astăzi, Rusia a raspuns la dialog cu rachete. Federatia a ales forta tancurilor in detrimentul vietii cetatenilor.

Rusia este agresorul, nu victima.

Romania condamna ferm agresiunea complet nejustificata, ilegala si nejustificata, care pune in pericol nenumarate vieti omenesti.

Romania a pledat pentru continuarea dialogului in vederea detensionarii situatiei de la granitele Ucrainei.

Singura solutie de a depasi cu bine aceasta grava criza e cea diplomatica.

Dragi romani, stiu ca sunteti ingrijorati, dar va asigur niciun roman nu trebuie sa se teama pentru siguranta sa si a familiei sale. Statutul de membru NATO si al UE constutuie o umbrela de securitate. Niciodata nu am fost mai bine protejati.

Vreau sa subliniez foarte clar: Romania nu va fi atrasa in conflictul militar din Ucrauina. Va asigur ca voi lua toate masurile care se impun impreuna cu Guvernul si aliatii nostri internaionali pentru ca siguranta cetatenilor romani sa nu fie afectata”, a declarat președintele Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRomânii din Ucraina cer SPRIJINUL MAE! A fost convocată celula de criză inter-instituţională – ce presupune această MĂSURĂ
Articolul următorIohannis, după ședința CSAT: Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor. Rusia este agresorul