Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat în urmă cu câteva momente pe fostul ministru al Finanțelor, liberaul Florin Cîțu, în poziția de prim-ministru al României.

Am avut azi o noua runda de consultari cu noile partide din noul parlament al Romanie. O coalitie a fost formailizata, si-a dovedit deja majoritatea in parlamentul Romaniei si, astazi, liderii formatiunilor s-au prezentat si au propus un candidat pentru functia de prim-ministru. Am decis sa-l desemnez pe Florin Citu pentru pozitia de prim-ministru“, a declarat Iohannis la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni.

In discursul sustinut imediat dupa anuntul facut de seful statului, Citu a multumit presedintelui si partidelor din noua coalitie guvernamentala pentru increderea acordata.

Multumesc pentru incredere presedintelui si colaitiei de dreapta. Ii asigur pe romani ca imi dau seama si stiu perioada dificila prin care trece Romania. Voi asigura o guvernare stabila si de lunga durata. Romania trece in aceasta perioada printr-o criza dubla, de sanatate si economica. Este rolul guvernului ca tara sa treaca cat mai rapid si fara costuri prea mari peste criza de sanatate si sa trecem si punem si economia pe picioare (…). Vin cu o echipa de profesionisti. Vom avea obiective clare si ma voi asigura ca acestea vor fi duse la bun sfarsit. Va asigur de un parteneriat transparent“, este mesajul transmis de Citu. 

 

Articolul precedentArhiepiscopia Sibiului a donat o stație de oxigen pentru Spitalul de Pneumoftiziologie
Articolul următorAlexandra Păcuraru, însărcinată din nou: „Este cel mai frumos cadou de Sărbători! Familia este cea mai de preț comoară”