Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații de presă după alegerile parlamentare. Declarațiile vin după ședința de urgență la Cotroceni în care Klaus Iohannis și Ludovic Orban au analizat împreună rezultatul scrutinului.

Principalele declarații ale președintelui:

“Trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficientă informație, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de clasa politică sau de anumite măsuri luate

Eu văd aceste lucruri și e important ca noi toți politicienii să vedem asta, să le analizăm.

Sunt foarte decis ca în următoarea perioadă, cu guvernul care se va forma, să analizăm aceste chestiuni.

Iar dacă ne uităm pe rezultatele provizorii, dar s-au numărat aproape toate, vedem că PNL în 2016 obținuse 20%, acum 25%, deci o creștere clară. USR a obținut în 2016 8%, acum crescut la 15%. PSD, care avea în 2016 45% a scăzut dramatic la 29%.

E clar că dacă adunăm rezultatele, partidele de centru dreapta împreună au obținut peste 50% din voturi și pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni.”

Articolul precedentVictor Ponta și Călin Popescu-Tăriceanu nu mai intră în Parlament în urma dezvăluirilor de la Realitatea PLUS
Articolul următorRomânia în Realitate: „Valorile naționaliste din PSD, ALDE, PRO-România și PMP nu s-au mai manifestat și au fost preluate în mesajul AUR”