Un grup de copii i-au cântat lui Klaus Iohannis „O lume minunată” în comuna Cristian, județul Sibiu, în a patra zi de grevă a profesorilor din România și în timp ce 15 mii de oameni au protestat pe străzile din București. 

Un grup de copii le-au cântat președinților Klaus Iohannis și Germaniei – Frank-Walter Steinmeier, când au vizitat joi comuna Cristian, județul Sibiu. Copiii sunt din Roadeș, județul Brașov, și au venit în Cristian pentru a-i vedea pe cei doi politicieni și pentru a le face o surpriză, scrie Turnul Sfatului. Au cântat câteva cântece și au vorbit puțin cu cei doi președinți. Ei  fac afterschool într-o bază a Fundației Peter Maffay, muzician sas născut în Brașov, stabilit în Germania după ce a emigrat cu familia în anii 60.

Cântecul pe care l-au ales să-l cânte celor doi președinți a fost „O lume minunată”, compusă și interpretată de Mihai Constantinescu, la sfârșitul anilor 70, în timpul regimului comunist. La final, Klaus Iohannis le-a spus copiilor „Foarte frumos”, apoi a făcut o fotografie cu ei.  Apoi i-a întrebat dacă sunt toţi la şcoală, în aceeași zi în care în multe unități de învățământ nu se țin ore pentru că profesorii se află în grevă de patru zile pentru „salarii și condiții decente”. 

„Vă doresc numai bine! Învăţaţi bine, că merită!”, le-a spus Klaus Iohannis copiilor după ce i-au cântat.

Președintele Klaus Iohannis i-a și menționat pe copii în declarațiile de presă când a vorbit și despre ”un grup de copii care a venit special să ne cânte ceva”.

„Cred că este o vizită remarcabilă pe care am făcut-o astăzi împreună cu președintele federal Steinmeier în Sibiu și aici, în Cristian. Cred că a fost și rămâne foarte, foarte important ca înalți oaspeți să vadă și altceva în afară de Capitală, ca să cunoască în profunzime România. De aceea a fost important să vedem și biserica, și un grup de copii care a venit special să ne cânte ceva. E realmente foarte interesant cum reușim să trăim împreună nu doar bine, ci și să ducem țara mai departe. E relevant să ne cunoaștem istoria și valorile pe care le avem, dar și să transmit și altora ce valori avem. România are de oferit enorm de mult, nu doar în domeniul securității și colaborării, ci și în domeniul moștenirii culturale”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul precedentLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET