Sibiul a fost și rămâne un model pentru conviețuirea diferitelor etnii în armonie, i-a spus președintele Klaus Iohannis președintelui Germaniei, Frank Walter-Steinmeier, cei doi fiind în vizită în Sibiu.

Klaus Iohannis i-a spus lui Frank Walter-Steinmeier că speră că, după București, vizita la Sibiu, ca și cea la Timișoara, unde va merge vineri, să îi ofere o imagine cât mai completă despre România de astăzi.

„Ați mai vizitat România de-a lungul anilor și cred că aveți deja o imagine a transformărilor care s-au petrecut în anii de cand ne cunoaștem. Ca fost primar al acestui frumos oraș, urmăresc, bineînțeles, cu mult interes evoluțiile de la Sibiu, care sunt într-adevăr, doamnă primar, spectaculoase. Sibiul a fost și rămâne un model pentru conviețuirea diferitelor etnii în armonie.De asemenea, Sibiul este și un oraș în care numeroși investitori germani au ales să vină și să creeze afaceri de viitor, care să aducă locuri de muncă. Calitatea investițiilor germane este foarte apreciată în România și sper că aceste investiții vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga țară. Aș dori să subliniez și importanța acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educație și, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenți și cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului”, a spus Klaus Iohannis.

La discuțiile dintre cei doi efi de stat a fost prezentă și Astrid Cora Fodor, primarul Sibiului.

Iohannis a subliniat în discursul său, prietenia româno-germană, cu o veche tradiție, care a ajuns acum într-un punct de dezvoltare „fără precedent”.

„Avem o cooperare consistentă în plan politic bilateral și european și avem, mai ales, legături interumane puternice, care se datorează oamenilor, în special comunității românești din Germania și minorității germane din România. Este baza pe care construim împreună o Europă unită, care să ne asigure un viitor prosper în fața numeroaselor provocări globale. Vă mulțumesc tuturor, vă doresc sănătate, numai bine și prosperitate orașului Sibiu și tuturor celor care s-au hotărât să trăiască în Sibiu!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentCod galben de furtuni în Bucureși și 27 de județe
Articolul următorANPC sancționează alte 8 bănci din România. Banca de stat, unde mulți români își țin economiile, inclusă în tăvălugul amenzilor