Șefi de stat și de guvern, oficialități de rang înalt din UE, printre care Klaus Iohannis, președintele României, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Emmanuel Marcon, președintele Franței, Antpnio Tajani, președintele Parlamentului European, Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, Jean – Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Donald Tusk, președintele Consiliului European, participă astăzi la Summit-ul ce va avea loc la Sibiu.

Potrivit agendei organizatorilor, șefii de stat și de guvern vor sosi în Piața Mare la ora 11.45, fiind primiți de președintele României, Klaus Iohannis.
La ora 12.30, se va desfășura sesiunea plenară a șefilor de stat și de guvern, la Primăria Municipiului Sibiu, iar la ora 13.15 va fi imortalizată o așa – zisă fotografie de familie, în centrul istoric al Sibiului.
La ora 13.30, participanții vor merge la dejunul de lucru, iar la ora 18 va fi conferință de presă.
Liderii Uniunii Europene vor discuta astăzi despre viitorul Uniunii Europene și despre agenda strategică pentru perioada 2019 – 2024.
Aceștia vor schimba opinii cu privire la provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Discuțiile de la Sibiu se vor baza pe o notă a Agendei liderilor elaborată de președintele Tusk și vor fi structurate în două părți: una dedicată dimensiunilor externe, cealaltă consacrată dimensiunilor interne.

Pentru siguranța Summit-ului, la Sibiu au ajuns echipaje de poliție, jandarmi și cadre medicale din mai multe județe. De asemenea, pe clădirile mai înalte au fost instalați lunetiști.

 

Articolul precedentCea mai mare revistă tipărită vreodată va fi lansată sâmbătă, 11 mai, la Sibiu
Articolul următorMerkel și Iohannis se întâlnesc cu membrii FDGR