Pentru a le mulțumi participanților la Summitul european care a avut loc în Sibiu, Primăria le-a pregătit câte un cadou simbolic.

“Anul acesta Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană și am dorit să oferim liderilor statelor europene prezenți în orașul nostru câte puțin din gusturile apreciate ale Transilvaniei de Sud. A fost o onoare și plăcerea noastră să le oferim aceste cadouri simbolice, care să le aducă aminte de Sibiu, orașul gazdă a acestui Summit”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Într-un cufăr de lemn pictat manual cu o imagine care reprezintă o latură a Pieței Mari au fost așezate câteva daruri.
O parte dintre produse au fost oferite de firme care au dorit să se implice ca sponsor în acest eveniment istoric și cu această ocazie dorim să le mulțumim public, printre care o sticlă de vin din anul nașterii fiecărui lider în parte, salam de Sibiu, un cozonac tradițional cu nucă, ambalat într-un ștergar țesut cu motive tradiționale.
În cuferele cu bunătăți din Transilvania de Sud au mai fost puse borcănașe cu dulceață de gutui cu nucă, dulceață de vișine, miere de mană de brad, miere cu ciocolată, ciocolată de casă și un șervet din borangic brodat manual, toate produse locale.
“Fiecare detaliu al cadoului a fost bine pus la punct. Cufărul a fost așezat într-o sacoșă din material textil personalizată cu stema orașului, iar pe o pânză a fost brodat numele fiecărui lider în parte. De asemenea, borcanele au fost personalizate cu o decorațiune brodată cu denumirea orașului Sibiu. Membrii delegațiilor străine și sutele de jurnaliști prezenți la Sibiu au primit Vinul Cetății Sibiu Hermannstadt, produs de compania Jidvei pentru Municipiul Sibiu. De asemenea, pentru această ocazie specială Primăria Sibiu, în colaborare cu revista Transilvania Business au produs un număr special al publicației în care Sibiul este prezentat pe 28 de pagini color, în limba engleză, distribuit tuturor participanților la Summit – lideri, delegați, jurnaliști”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Articolul precedentO femeie din Mediaș, lovită de mașină după ce a traversat neregulamentar
Articolul următorFC Hermannstadt – Concordia Chiajna, primul meci oficial din Liga 1 al sibienilor pe Stadionul ”Municipal”