În această seară drapelele Uniunii Europene vor fi coborâte de pe toate clădirile oficiale, iar accesul britanicilor la circuitul de comunicare diplomatică europeană va fi blocat, informează www.realitatea.net

Londra va marca momentul printr-o numărătoare inversă cu ajutorul unui cronometru proiectat pe clădirea din 10 Downing Street, toate clădirile guvernamentale vor fi luminate, iar drapelurile Regatului Unit vor flutura în Piața Parlamentului.

Marea Britanie este prima ţară care se retrage din blocul comunitar. Odată cu plecarea a 66 de milioane de locuitori, populaţia Uniunii Europene se va reduce până la 446 de milioane. Teritoriul Uniunii Europene va scădea cu 5,5%, conform Rompres, care citează Reuters.

Totul a început pe 23 iunie 2016, când cetăţenii britanici s-au exprimat prin vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La 29 martie 2017, premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Articolul precedentRomânia face stocuri de echipamente de protecție împotriva coronavirusului
Articolul următorAccident în cartierul Ștrand. O mașină a intrat într-un microbuz