Directorul Spitalului de Pediatrie din judeţul Sibiu, medicul Camelia Grigore, consideră că ar trebui îmbunătăţită modalitatea de abordare a cazurilor infectate cu noul coronavirus şi anume testarea pacienţilor fără a-i interna în spital, potrivit AGERPRES.

Ce cred că ar trebui îmbunătăţit în acest moment? Ar trebui găsită o modalitate de a testa pacienţii fără a-i interna în spital. Asta ar însemna însă ca medicii din şcoli sau medicii de familie să aibă posibilitatea să prescrie teste COVID, să le parvină rezultatele şi să se ocupe ei de ‘evaluarea’ pacienţilor şi de urmărirea lor. Ar însemna, desigur, un mare ajutor pentru spitale, care ar putea să se ocupe de restul patologiilor. Dar acest lucru nu a fost perfectat, în mare parte datorită noutăţii acestui virus şi a contagiozităţii lui, motiv pentru care toate ţările au preferat să trimită pacienţii spre spitale pentru a avea un control epidemiologic mai bun al îmbolnăvirilor. Ar fi riscant să îi lăsăm pe pacienţi nesupravegheaţi deoarece infecţia s-ar transmite necontrolat şi ar genera şi mai mulţi bolnavi“, a declarat Camelia Grigore.

Potrivit acesteia, până în prezent, Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a făcut faţă numărului de pacienţi suspecţi şi confirmaţi cu noul coronavirus.

Cum ne descurcăm cu toţi pacienţii care vin ca suspecţi de COVID? Conform definiţiei de caz, orice pacient cu febră, tuse, dureri în gât sau diaree nelegată de alimentaţie este suspect. În Pediatrie, majoritatea copiilor vin cu aceste simptome. Pentru a creşte numărul de paturi disponibile, am mutat secţia de Boli Infecţioase în locaţia de pe str. Pompeiu Onofreiu, unde aveam mai multe saloane, şi până acum am reuşit să internăm toţi pacienţii, asta şi pentru că numărul copiilor nu a fost, până în acest moment, foarte mare. Testul molecular se face în laboratorul spitalului nostru, astfel că pacienţii noştri au prioritate la testare. În acest moment reuşim să asigurăm un rulaj corespunzător al pacienţilor şi să nu aglomerăm secţia de Boli Infecţioase“, a arătat directorul Camelia Grigore.

Continuarea, AICI

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentFocar de COVID-19 la secţia de Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu: 4 cadre medicale şi 10 pacienţi sunt infectaţi
Articolul următor18 unităţi de învăţământ din județul Sibiu, în scenariul roșu!