Premierul Marcel Ciolacu spune că „nu o să aibă nimeni niciun pistol” la ANAF, aşa cum a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. „Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a întrebat el.  

„Este o prostie și rămâne o prostie înarmarea inspectorilor ANAF. Am spus și astăzi, la ședința de guvern, dacă te duci într-un control, undeva, ceri suport de la Jandarmerie și de la Ministerul de Interne. Dar știți că asta nu e de astăzi, e de când s-a înființat Garda Financiară, doar că astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Asta e, cineva și-a dorit să aibă pistol de la ANAF, nu o să aibă nimeni niciun pistol. (…) Ce, tragi după camioane… tu ești John Wayne (actor american, cu multe roluri în filme western-n.r.)?”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la un post TV.

Marcel Boloş – ministrul Finanțelor anunţase că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme, pentru a se apăra, dacă este cazul, dar și pentru a-i descuraja pe infractori.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activități economice ilicite, atunci se pot produce anumite situații neplăcute. Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun și reacția pe care o poate avea proprietarul din perspectiva relației cu inspectorul antifraudă”.

Articolul precedentNicolae Ciucă se opune impozitării progresive. Ce mesaj le-a transmis liderul PNL partenerilor din PSD? – VIDEO
Articolul următorCutremur de 4.3 grade Richter, în România, zona Vrancea