Atenționările meteorologice continuă și pentru zilele următoate. Un cod galben care intră în viagoare astăzi, la ora 14:00 a fost emis în această dimineață de meteorologi. El va rămâne valabil până mâine, 7 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat local în Transilvania, precum și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Îndeosebi în intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25…35 l/mp.

Totodată sunt anunțate averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și izolat în zonele joase, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări de peste 70…80 km/h spulberând zăpada.

Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai), local, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunii, cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată regiunea.

Articolul precedentDispozitivele care vor asigura securitatea participanților la Summit, montate începând de azi
Articolul următorTransport cu gabarit depășit trece prin Sibiu