Ordonanța de urgență prin care este reglementată decontarea navetei pentru elevi a apărut, miercuri, în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede că elevilor de liceu care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport de tip navetă zilnică, pe distanțe de maxim 50 de kilometri, sau li se decontează contravaloarea a 8 călătorii dus-intors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.

 

Decontarea se face pe baza documentelor justificative emise de operatorii de transport rutier, se arată în document. Ordonanța prevede că, la 30 de zile de la apariția în Monitorul Oficial, Ministerul Educației trebuie să dea procedura prin care se vor deconta banii. Același document prevede că operatorii de transport au obligația să asigure transportul rutier al elevilor potrivit prevederilor din legea educației.

În textul publicat în Monitorul Oficial se face referire doar la transportul rutier gratuit pentru elevii navetiști, fiind excluși cei care circulă cu transportul feroviar.

În această seară, Ministerul Educației și Cercetării a revenit cu un comunicat de presă în care spun că dintr-o eroare materială, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență într-o altă formă.

”În cursul zilei de mâine, 12 februarie 2020, va fi publicată în Monitorul Oficial o rectificare, în acord cu forma adoptată în ședința Guvernului din 4 februarie 2020, pentru corectarea erorii materiale apărută în circuitul adoptării actului normativ. Facem precizarea că Ministerul Educației și Cercetării a eliminat din textul inițial sintagma „transport rutier”, păstrând termenul transport” se preizează în comunicatul Ministerului.

Articolul precedentRecord: Cel mai mare foc de artificii din lume
Articolul următorCNE: Ordonanţa de urgenţă publicată în Monitorul Oficial – discriminatorie pentru elevii care fac naveta cu trenul