Un nou “Bun Venit” plin de lumină și speranță datorită bunei pregătiri și empatiei paramedicilor sibieni.

Copiii reprezintă gingășia, emoția și binecucântarea fiecărei familii, iar sosirea lor pe această lume reprezintă fericire, iubire și speranță.

Paramedicii SMURD sibieni (Punctul de lucru Dumbrăveni), plutonier major Ciuntu Rareș, sergent major Savu Larisa și plutonier adjutant Rotar Marius au primit în cursul zilei de sâmbătă (5 februarie a.c.) o nouă misiune pentru acordarea de asistență medicală unei viitoare mămici din localitatea Mălâncrav, comuna Iacobeni. 

Evoluția rapidă a travaliului a determinat producerea nașterii în momentul sosirii echipajului la fața locului.

Secundele erau esențiale și fiecare moment influența evoluția stării de sănătate a mamei și a noului-născut. 

Pe timpul deplasării, parcă presimțind ceea ce va urma,  plutonier major Ciuntu Rareș, cel care coordona echipajul a înștiințat și discutat cu medicul din dispeceratul 112.

Experiența de peste 15 ani ca paramedic l-a determinat pe Rareș să-și coordoneze echipajul ca un bun profesionist iar cu toții au fost norocoși să aibă în echipaj și o femeie (sergent major Savu Larisa) care a fost suport moral pentru tânăra mămică (21 ani).

Totul a decurs contratimp, iar copilul (o fetiță) și mama lui au ajuns în siguranță la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului municipal Mediaș unde medicii erau pregătiți să le ofere sprijin suplimentar. 

Cuvintele de mulțumire, emoția și fericirea mămicii au venit ca o recompensă morală imensă pentru întregul echipaj. 

Alături de mulțumiri, proaspăta mămică a decis în semn de apreciere și respect pentru salvatori, ca fiica ei să poarte prenumele paramedicului Larisa Savu.

O nouă misiune inedită, a doua în acest an și o nouă viață s-a născut în siguranță datorită vouă!

Articolul precedentBilanț coronavirus: Aproape 17.000 de infectări în ultimele 24 de ore
Articolul următorCSU Sibiu, înfrângere cu Voluntari