Moscova a infirmat informaţiile apărute în publicaţia germană Bild conform cărora avionul care îl ducea pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o vizită la Beijing, s-a întors din drum. Potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, o astfel de călătorie n-a avut loc. 

“Serghei Lavrov a lucrat aseară (miercuri) până târziu la Smolenka (diminutivul Pieţei Smolenskaia, unde se află sediul MAE rus – n.r.), iar (joi) dimineaţă a început pregătirile pentru negocierile cu colegii din Orientul Mijlociu veniţi la Moscova”, a scris Zaharova pe contul său Telegram, potrivit TASS, citată de Agerpres.

Reacția a venit după ce publicația Bild a scris că Lavrov ar fi plecat în noaptea de miercuri spre joi la Beijing, dar preşedintele Vladimir Putin i-ar fi cerut să se întoarcă.

 

Astfel, avionul care parcursese deja 2.800 de km din cei 6.000 s-a întors din drum. “Lumea se întreabă acum”, a scris Bild, “dacă Beijingul nu l-a primit pe ministrul de externe rus sau Putin l-a rechemat pentru că arde casa la Moscova”, citează ironic Zaharova comentariul din publicația germană, conform TASS.

Cu câteva zile în urmă, Moscova a cerut ajutor Beijingului, atât financiar, cât şi militar. La 14 martie, consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională s-a întâlnit la Roma cu un diplomat chinez, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist din China și l-a avertizat asupra eventualelor consecinţe pentru Beijing în cazul acordării unei asistenţe militare Rusiei, potrivit EFE.

Articolul precedentValul de aer rece care a curpins România se va simți și pe parcursul zilei de vineri
Articolul următorBogdan Aurescu: „Aproape 500.000 de refugiați din Ucraina au intrat în România” – Câți au rămas în țara noastră