Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România care participă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg, eveniment care se desfășoară între 5 -7 martie. Este vorba despre una dintre cele mai importante platforme culturale, dedicată conservării și restaurării monumentelor. Târgul MONUMENTO Salzburg reunește peste 250 de expozanți care propun practici inovative și sustenabile în domeniul patrimoniului cultural mondial, dar și în domeniile meșteșugurilor tradiționale, turismului cultural, a echipamentelor și tehnologiilor specifice conservării și intervențiilor de restaurare.

 

,,Echipa de specialiști a Muzeului ASTRA aduce în atenția Târgului MONUMENTO ateliere demonstrative de restaurare pe suport lemn – restaurarea structurilor lemnoase de tip șarpantă și de confecționare a diverselor tipuri de șiță specifice arhitecturii românești – precum și ateliere de restaurare a textilelor tradiționale. De asemenea, restauratorii Muzeului ASTRA au realizat o mini-expoziție cu diverse suporturi textile, ce necesită tehnici inovative de intervenție. Standul expozițional al Muzeului ASTRA completează prezența la Târgul MONUMENTO prin informații/publicații și proiecții video ce ilustrează oferta culturala a muzeului nostru. Participarea Muzeului ASTRA în acest eveniment confirmă astfel noi oportunități de colaborare și de realizare a unor proiecte de anvergură în restaurare”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg este prima acțiune culturală internatională la care Muzeul ASTRA participă în acest an. Acest lucru vine după ce anul trecut a fost unul de impact, atât pe plan național, dar mai ales pe plan internațional pentru Muzeul ASTRA. Ca dovadă, instituția a câștigat marele premiu European Museum Academy/ Luigi Micheletti, adică un fel de Premiu Oscar din cinematografie transpus în perimetrul muzeelor europene.

Articolul precedentFabrica de confecţii care făcea haine Steilmann se va închide în 13 martie. Unitatea are 138 de angajaţi
Articolul următorAdrian Bibu și Daniela Cîmpean, propunerile PNL Sibiu pentru Primărie și Consiliul Județean