DN7 de pe Valea Oltului se va lărgi la trei benzi. Anunțul a fost făcut de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-o conferință de presă, susținută joi la Sibiu. Potrivit acestuia, va fi construit și un pasaj subteran pentru pietoni la Tălmaciu, termenul fiind până în anul 2020.

DN7 va fi extins pe trei benzi, între localităţile Boiţa şi Veştem, din județul Sibiu, pe o distanţă de zece kilometri. De asemenea, va fi construit și un pasat subteran, iar investiția va fi de aproximativ șapte milioane de euro.

“Vom continua proiectul celor trei benzi de pe Valea Oltului. Avem o variantă de a merge de la Boiţa, de la ieşirea din Boiţa spre Sibiu, până la intrarea în Tălmaciu şi apoi se continuă de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem, aproximativ 10 kilometri. Noi luăm în calcul, de asemenea, şi un pasaj subteran în Tălmaciu, tocmai pentru a evita blocajele în trafic. Sunt două treceri de pietoni acolo, care, practic, produc nişte blocaje în trafic, pe vreo doi – trei kilometri, ceea ce este foarte mult în orele de vârf. Şi atunci ne-am gândit la soluţia unui pasaj subteran, trecere pe sub DN, în zona centrală a Tălmaciului, pentru pietoni. Această investiţie costă aproximativ şapte milioane de euro”, a spus Narcis Neaga, directorul CNAIR.

Potrivit acestuia, se va construi o bretea nouă la drumul naţional, la ieşirea din Sibiu spre Bucureşti, astfel încât să nu mai fie aglomeraţie în trafic la sensul giratoriu de la Veştem.

De asemenea, pentru descongestionarea traficului CNAIR ia în calcul construirea unei  bretele care să lege Sibiul de București. “Să lege direct DN-ul care iese din Sibiu, să meargă direct la pasajul de cale ferată, pentru a nu se mai bloca, practic, în momentul când cineva vrea să iasă dinspre Sibiu şi merge înspre Bucureşti, să nu mai intre în giratoriu”, a adăugat Neaga.

Articolul precedentBRAȘOV | Grupare specializată în comercializarea de etnobotanice, destructurată. Peste 100.000 de euro ridicați de polițiști
Articolul următorBRAŞOV | Accident pe DN1. Un autoturism, proiectat în afara carosabilului, după ce s-a izbit de un TIR