O româncă din Anglia a primit o factură uriașă la energie pentru casa goală din România. Pentru mai multe luni, femeia avea de dat 12.700 lei. Furnizorul și-a recunoscut greșeala. Însă aceeași situație, de data aceasta la gaze, s-a întâmplat și într-un bloc din Galați unde locatarii nu sunt nici măcar consumatori în sistemul comun de alimentare. 

 

Românca a povestit clipele de groză prin care a trecut după ce a primit factura la energie electrică  pe care o avea de plătit pentru o casă goală pe care o are în România. Acesta susține chiar că i s-ar fi făcut rău când a văzut cât are de plătit la electricitate.

Furnizorul cu care românca, stabilită de ceva timp în Marea Britanie, are contractul  a estimat un consum lunar de peste 1.000 de lei, chiar dacă la locuința respectivă este nelocuită de peste doi ani, mai exact din ianuarie 2020.

 

Din fericire, eroarea a fost recunoscută, iar femeia a primit o factură rambursată.

Din păcate, situația nu este singulară. Din contră, recent locatarii unui bloc din municipiul Galați au primit o factură la gaze în valoare de 1.160 de lei, echivalentă unui consum de 4.870,8 kWh.

 

Partea “interesantă” abia acum vine, și asta deoarece la data emiterii facturii, în blocul respectiv nu mai era niciun consumator branșat la sistemul comun de alimentare cu gaze, toți locatarii având branșamente individuale.

Ultimul client „de la comun” se debranșase pe 19 ianuarie. Asociația de locatari a notificat compania să ridice contorul comun dar, în loc de asta, oamenii s-au tgrezit cu o factură de peste 1.100 de lei, pe baza unui consum estimat.

Și în acest caz lucrurile s-au remediat în cele din urmă, factura din data de 31 ianuarie fiind stornată.

Articolul precedentPNL a făcut scut în jurul lui Virgil Popescu. Reacția liberalilor după agresiunea lui George Simion
Articolul următorPolițiștii sibieni atenționează! Metoda “accidentul” face noi victime!