Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial noul Ordin elaborat de Ministerul Sănătății, privind criteriile de introducere în carantină a localităților. Nivelul de testare Covid-19 devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Dacă noile reguli s-ar aplica, Buzăul ar putea intra în carantină zonală.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Punctajul se realizează pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților, dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Imagine

Imagine

Articolul precedentLegile Puterii | Medicul Amin Zahra: ”TIR-ul de la Babeș a avut probleme și la Ploiești. Nu pot fi tratați în el pacienții cu forme severe”
Articolul următorCulisele statului paralel | Comerțul României, controlat de ofițeri sub acoperire. I.C.E. ”Dunărea”, firma Securității VIDEO