Au fost lansate noi instrumente utile în aplicația mobilă “PARCARE SIBIU”, descărcabilă gratuit din Google Play și App Store.

Lansată în luna decembrie 2018, aplicația mobilă pentru plata parcării – PARCARE SIBIU – continuă să fie îmbunătățită.

Noile instrumente disponibile în aplicație sunt:

– Afișarea în timp real a numărului locurilor de parcare disponibile în parcările zonale cu barieră din Piața Mică, Piața Teatrului și cea de pe Cazarma 90. Cei care caută un loc de parcare în zona centrală vor ști astfel din timp spre ce parcare să se îndrepte.

– Salvarea locației în care a fost parcată mașina astfel că, un turist care nu cunoaște orașul va fi condus către respectivul loc prin intermediul hărții de navigație pe care o are instalată pe telefon.

– Salvarea datelor cardului bancar cu care se face plata pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să introducă aceste date de fiecare dată când efectuează o plată, această modificare fiind operată în urma sugestiilor primite din partea utilizatorilor.

În prezent, pe aplicație sunt înregistrate peste 2.600 de conturi active de utilizatori la care se adaugă cei care au descărcat aplicația și o folosesc fără a crea un cont, numărul acestora depășind 10.000.

S-a introdus taxa de parcare în cinci zone noi din oraș

Din acest an, parcarea pe străzile 9 mai, Ocnei, Faurului și Turnului, precum și pe locurile de parcare din zona Centrului Cultural Ion Besoiu va fi posibilă contra cost, după cum urmează:

· pe străzile 9 mai, Ocnei, Faurului și Turnului (tronsonul dintre str. Faurului și strada Valea Mare) se va aplica tariful pentru zona A

· pe strada Turnului, tronsonul dintre str. Valea Mare și str. Malului, se va aplica tariful pentru zona B

· pentru parcarea pe locurile amenajate în lateralul și în spatele Centrului Cultural Ion Besoiu se va aplica tariful pentru zona C

Serviciul de resort face în prezent demersurile pentru instalarea automatelor de parcare în aceste zone. Până la instalarea acestora, cetățenii care parchează aici pot utiliza pentru plată aplicația “PARCARE SIBIU”, plata prin SMS sau achiziția de tichete de parcare tipărite care se găsesc la magazinele partenere din zonă.

Articolul precedentZiua Culturii Naționale, marcată la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Poetul Mihai Eminescu, sărbătorit cu muzică, film și poezie
Articolul următorCinci candidați pentru funcția de rector al ULBS