Mall-ul din Sibiu a fost amendat pentru a doua oară cu suma de 50.000 de lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu, în urma incidentului de miercuri seară. De asemenea, trebuie să mai achite și 5.000 de lei pentru neasigurarea identificării și monitorizării factorilor de risc, după cum au explicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Potrivit lui Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu, în prezent există o anchetă în curs atât cu alte instituții ale statului, cât și individual. 
ISU Sibiu a amendat până acum de două ori noul Mall din cauză că nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu.
„O firmă specializată a făcut lucrări la intalația de răcire a unei părți din întreaga clădire și în special la frigiderele cu alimente perisabile, instalație care funcționează pe bază de CO2. Umblând acolo a fost o defecțiune la un robinet, ceea ce a permis scăparea în atmosferă a substanței. Au fost aproximativ 600 de kilograme, pentru că este sub forma refrigerată. A fost ceea ce a dus stările respective. Nu am identificat altă substanță cu tehnica pe care o avem în dotare. Am luat decizia evacuării clădirii, am izolat și am evacuat substanța”, a explicat col. Laurențiu – Cosmin Balcu, inspector șef ISU, într-o conferinţă de presă.
Balcu a explicat că nu e vorba de “rea voinţă” din partea reprezentanţilor Mall-ului în ceea ce priveşte obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.
“Au văzut interesul financiar în fața interesului de securitate al cetățenilor sau al clienților. Este o realitate și cred că trebuie să vorbim lucrurile reale, nu să ne ascundem după deget și nu au terminat lucrările, deși au lucrat 24 din 24 de ore. Mai sunt multe detalii, iar unele depind de altele, inclusiv de contractare, de achiziție, de execuție și așa mai departe. Fiecare dintre noi a văzut că se mai muncește acolo și se mai fac lucrări, nu neapărat în domeniul securității la incendiu”, a conchis şeful ISU Sibiu.

 

 

 

 

 

 

Imagine

Articolul precedentRealitatea Plus, emisiune maraton de 1 Decembrie fără politicieni și multe surprize
Articolul următorUn mopedist de 17 ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier în zona Kaufland Selimbăr