Actrița Ofelia Popii și scenaristul Dragoș Buhagiar de la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu au fost distinși luni seară la Premiile UNITER.

Ofelia Popii a primit Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal, iar Dragoș Buhagiar premiul pentru Cea mai bună scenografie, ambii pentru spectacolul “Povestea prințesei deocheate”, în scenariul lui Silviu Purcărete, inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcărete, la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.
Actrița Ofelia Popii a jucat aici rolurile Seigen și Shinnobu Sota.
“E un spectacol foarte greu. Îi mulțumesc din suflet domnului Silviu Purcărete pentru încrederea colosală pe care o are în mine, oferindu-mi șansa unor roluri la care nici nu aș fi îndrăznit să visez. Datorită încrederii lui și investiției pe care o pune de fiecare dată în mine, reușesc să merg pe drumul acesta pe care îl iubesc atât de tare. Mulțumesc domnului Constantin Chiriac pentru că face posibile astfel de întâlniri. Se transformă în realitate niște visuri care pot să pară extravagante”, a spus Ofelia Popii.
Dragoș Buhagiar s-a arătat, de asemenea, foarte emoționat pe scena Teatrului Național Cluj – Napoca, după premiul primit. ” Eu sunt foarte emoționat, pentru că la Cluj sunt acasă. Am făcut Liceul de Artă aici. (…) Din momentul în care am început să fac scenografie, mi-am dorit să fac o sală de teatru. Constantin Chiriac mi-a oferit această șansă. După 29 de ani de teatru, am reușit, datorită viselor lui, să facem o nouă sală de teatru la Fabrica de Cultură”, a spus scenaristul.

Articolul precedent500.000 lei este suma alocată de CJ proiectelor sportive private
Articolul următorAccident rutier cu victime la Veștem