O jurnalistă a fost diagnosticată cu cancer la sân după ce a fost de acord să transmită în direct prima sa mamografie pentru luna de conștientizare a cancerului la sân.

Ali Meyer, în vârstă de 40 de ani, părea relaxată și fericită atunci când se pregătea pentru un screening de rutină, în octombrie, anul trecut, la centrul Stephenson pentru Cancer din Oklahoma.

La scurt timp după mamografie, reporterul s-a filmat în timp ce suspina, potrivit metro.co.uk.

„Am sperat să fie o mamografie mică de rutină, însă nu a fost așa. Eram sigură că nu găsim nimi astăzi, însă e alta situația. Am cancer la sân și încă nu am toate răspunsurile. O să fac un RMN săptămâna viitoare pentru a confirma exact cu ce avem de-a face și să punem la punct un plan”, a spus jurnalista.

„A fost greu și șocant. Te cam zdruncină această veste. Nu mă așteptam să primesc acest diagnostic, dar asta am”, a adăugat femeia.

Ali a fost diagnosticată cu cancer de sân ductal neinvaziv la sânul drept. Este una dintre formele de cancer cu cele mai multe șanse de vindecare, însă femeia a fost afectată când a aflat că sânul trebuie să fie extirpat.

„Am simțit că sunt forțată să accept mutilarea, ca și cum cancerul fura o parte din corpul meu”.

Femeia a decis însă să transmită în direct intervenția chirurgicală, ca parte a consțientizării ce înseamnă cancerul la sân.

La un an de la diagnostic, Ali Meyer și-a revenit complet și a declarat că este recunoscătoare ca a reușit să detecteze boala într-un stadiu incipient și că își face mamografii regulate acum.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Sibiu, deschis în 15 noiembrie
Articolul următorVIDEO | Klaus Iohannis, primit cu ropote de aplauze la Sibiu. Șeful statului participă alături de soția sa la Gala „Femeile liberale premiază excelența”