Ne apropiem de finalizarea unui alt proiect din programul de bugetare participativă, şi anume dotarea Palatului Copiilor cu echipamentele necesare pentru activităţile extraşcolare ale elevilor, o investiţie de la bugetul local de aproximativ 300 de mii de lei. Îmi doresc ca în momentul în care vor reveni în acest loc, copiii să se bucure de toate aceste materiale şi le fie de folos în proiectele pe care le vor realiza.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Primăria Sibiu a realizat achiziţiile şi pentru ultimele dotări care urmează să fie livrate în următoarea perioadă, fiind vorba despre softuri educaţionale, un pachet cu 68 de DVD-uri documentare Discovery şi Animal Planet, un sistem de pardoseală pentru sala de dans, scule şi unelte pentru modelism, materiale didactice pentru geografie şi echipamente outdoor pentru ecoturism.

În cadrul acestui proiect s-au predat până acum, în mai multe tranşe, următoarele:

– 10 imprimante multifuncţionale color (imprimantă, copiator, scanner) şi o imprimantă de mare capacitate, pentru tipărituri în format A3.
– corpuri de mobilier: 32 de biblioteci, 19 dulapuri, 230 de scaune, 23 de panouri de plută şi 12 table magnetice
– mai multe instrumente muzicale, accesorii şi tehnică în domeniu: opt chitare şi stative, două piane, un clarinet, un saxofon, scaune pentru pian, boxe, microfoane şi stative, un suport pentru orgă, un mixer pentru lumini şi sunet, un sintetizator.
– 24 de costume populare complete pentru fete şi băieţi din zona Hârtibaci, 12 seturi pentru fete compuse din ie şi poală brodată, 12 seturi pentru băieţi alcătuite din cămaşă şi fustă, 12 seturi pentru fete cu pieptar şi catrinţe din zona Maramureş şi 12 pieptare pentru băieţi din aceeaşi zonă.
– un cuptor şi o roată a olarului electrică pentru atelierul de ceramică
– scule şi unelte pentru modelism: două fierăstraie electrice/traforaje electrice, un disc de tăiere cu inserţii, patru pânze de bandă pentru fierăstrău, o maşină de frezat şi un fierăstrău vertical
– două mese de tenis şi accesoriile necesare, un robot pentru mingi şi două separatoare de teren, palete şi fileuri
– jocuri didactice – Magplayer magnetic
– un automodel electric şi kit de competiţie
– mai mulţi acumulatori electrici, regulatoare şi radiocomandă.

Serviciul Comunicare, Relaţii Externe şi Marketing
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa: Realitatea de Sibiu

Articolul precedentAtenție la contractele pe care le semnați! Operator de furnizare a energiei electrice amendat de OPC cu 20.000 de lei!
Articolul următorÎncă 8 tipuri de măști neconforme au fost identificate în România