Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au început audierile în dosarul de omor deschis după ce un fost angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a relatat în presă, sub anonimat, nereguli grave în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI Covid și că ar fi omorât, astfel, oameni. Printre persoanele audiate marți s-a aflat și persoana care a făcut dezvăluirile, anunță ştiridesibiu.ro.

”Pot să vă spun că au început audierile, suntem la faza în care se strâng acte și documente. Au fost audiate mai multe persoane. În privința persoanei care a făcut dezvăluirile, aceasta a fost identificată și audiată marți, până seara târziu, nefiind exclusă și o reaudiere”, a declarat prim – procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean.

Până în prezent procurorii sibieni nu au dispus nicio măsură, dosarul fiind la etapa de formare și strângere de probe.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-au autosesizat luni și au deschis dosar penal pentru omor, în urma mărturiilor făcute în spațiul public.

În prezent sunt derulate alte două anchete la Secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – una a Corpului de Control al ministrului Sănătății și Inspecției Sanitare de Stat, a doua este o anchetă internă a SCJU Sibiu și una penală, după ce un fost angajat al spitalului a relatat în presă, sub anonimat, nereguli grave în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI Covid și că ar fi omorât, astfel, oameni.

SURSĂ: ŞTIRI DE SIBIU

 

Articolul precedentCare sunt RESTRICȚIILE pentru hoteluri și pensiuni, la munte
Articolul următorMIERCURI, ora 18: Premierii care au condus România în ultimii 30 de ani. O radiografie marca Culisele Statului Paralel