Festivalul Tânăr de la Sibiu prezintă marți, 6 noiembrie, de la ora 18, spectacolul participativ pentru părinți și adolescenți „Totul e foarte normal” în regia Letei Popescu. Evenimentul va avea loc la sediul Teatrului „Gong” din Sibiu.

„Totul e foarte normal” vorbește despre o vârstă a schimbărilor fizice, emoționale și intelectuale, care se petrec la începutul adolescenței. Creat într-un cadru intim și prietenos, spectacolul abordează teme esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a copiilor: rușinea de a vorbi despre corp și schimbările prin care trecem, sursele de informare despre viața sexuală, dar și (dis)confortul de a discuta probleme intime în familie.

Acest proiect este rezultatul unei rezidențe artistice la Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București și are la bază un text scris de Alexa Băcanu și Leta Popescu. Prin îndrumarea psihologului Carmen Anghelescu, spectacolul este creat pentru a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni, pe cât posibil, sentimentul de vinovăție și rușine care însoțesc de multe ori descoperirea identității sexuale. Cei doi actori de pe scenă, Silvana Negruțiu și Viorel Cojanu, devin astfel facilitatorii dintre cele două generații de spectatori, publicul fiind împărțit în două, părinți și copii, într-o scenografie semnată de arh. Gabi Albu.

„Totul e foarte normal este spectacolul care pune câteva cărămizi în a construi o mai bună comunicare în familie. Prin metode delicate, părinții și proprii copii adolescenți sunt puși față în față pentru a conștientiza că ceea ce ne leagă pe toți e momentul transformărilor prin care am trecut în adolescență”, a declarat Leta Popescu, regizor.

Un bilet la acest spectacol asigură accesul pentru două persoane (adult + adolescent), iar prețul unuia este de 14 lei, tarif unic. Spectacolul are o durată de 1h10min și este recomandat adolescenților (11 – 15 ani) și părinților.

Festivalului Tânăr de la Sibiu face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență ce dă energie. Cea de-a patra ediție a Festivalului va avea loc în perioada 2 – 11 noiembrie și include atât spectacole de teatru, dans și muzică, cât și workshop-uri, expoziții și lansări de carte.

Articolul precedentUPDATE | Bărbat lovit mortal de o autoutilitară, în timp ce traversa neregulamentar strada, în Bradu
Articolul următorMotociclist rănit într-un accident pe Alba Iulia