Trei bărbați și o femeie din județul Argeș au fost reținuți, fiind bănuiți că au furat 20 de oi dintr-un saivan al unei femei din Cârțișoara.

“La data de 29 ianuarie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Porumbacu de Jos, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului Argeș. Patru persoane au fost reținute”, a spus Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Potrivit acesteia, în 20 ianuarie, o femeie din localitatea Cârțișoara a reclamat faptul că, în noaptea de 19-20 ianuarie, persoane necunoscute au sustras mai multe ovine din gospodăria sa.
În urma investigațiilor întreprinse de către polițiști, s-a constatat că, în acea noapte, patru persoane au pătruns într-un saivan de la marginea localității Cârțișoara, de unde au sustras 20 de oi, pe care le-au transportat cu ajutorul unei autoutilitare într-o direcție necunoscută.
Prejudiciul creat se ridică la suma de 6.000 de lei.
“Ca urmare a cercetărilor desfășurate, la data de 29 ianuarie a.c., pe raza județului Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeș, polițiștii sibieni au efectuat trei percheziții domiciliare în localitățile Piatra și Valea Mare Pravăț, ocazie cu care au fost găsite și recuperate animalele sustrase. De asemenea, au fost identificate și prinse patru persoane, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 31 și 53 de ani, toate domiciliate în județul Argeș, bănuite de săvârșirea faptei”, a explicat Lazăr.
Față de cei patru argeșeni s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă a nivelul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Porumbacu de Jos.

Articolul precedentMai multe străzi din Cisnădie rămân, vineri, fără apă
Articolul următorDN 7 închis total, pe Valea Oltului