Patru cazuri de gripă confirmate cu laboratorul au fost raportate în acest sezon în județul Sibiu. Un sibian de 62 de ani a murit din această cauză pe 25 ianuarie.

Ceilalți pacienți bolnavi de gripă sunt bebeluși de trei luni, opt luni și un an.
Potrivit Krisztinei Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică, în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu nu s-au mai înregistrat în ultima săptămână cazuri noi de gripă, iar șase din cele șapte cazuri au fost externate. Cea de-a doua probă din cadrul focarului, aflată în curs de investigare, recoltată de la copilul de un an, a fost pozitivă pentru virusul gripal.
Bărbatul care a decedat din cauza gripei la Sibiu a fost diagnosticat inițial cu pneumonie.
“Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost săptămâna trecută de 21.8%, predominând internările la grupele de vârstă 0-1 an și 65 de ani. A fost și un deces la un bărbat de 62 de ani din municipiul Sibiu, căruia i s-au recoltat probe necroptice, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din București. În data de 29 ianuarie 2019 a fost confirmată infecție cu virus gripal de tip A, în curs de subtipare. Bărbatul nu a fost vaccinat antigripal și prezenta și alte co-morbidități”, spune Krisztina Gaal.
Conform DSP Sibiu, numărul virozelor și al pneumoniilor a scăzut ușor în județul Sibiu, în ultima săptămână. Cei mai mulți sibieni răciți au avut între 15 – 49 de ani.
Judeţului Sibiu i-au fost repartizate 26.620 de doze de vaccin antigripal, în patru tranșe (prima = 1.860, a doua = 1.700, a treia = 10.500, a patra = 12.560), reprezentând circa 78% din totalul persoanelor catagrafiate în judeţul nostru (34.280).

Articolul precedentVideo: Valea Oltului blocată noapte trecută în urma unor alunecări de stânci
Articolul următorVor fi puse în vânzare biletele pentru partida Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu