SCM Gloria Buzău a obținut a patra victorie în acest sezon de Liga Florilor și a rămas lider în clasament, cu maxim de puncte. Fetele antrenate de Andrei Chiruț s-au impus cu 26-23 (14-13) în fața Măgurii Cisnădie, o altă echipă cu pretenții la locuri de cupe europene, într-un meci jucat duminică seara în Sala Sporturilro ”Romeo Iamandi” din Buzău.

Măgura a marcat primul gol al meciului, din extrema dreaptă, prin Neagu. petrovic a egalat din postura de pivot și scorul a devenit egal, iar o ”ghiulea” de la 9 metri a lui Gjorgjijevska a readus echipa din Cisnădie la conducere. Meciul a continuat în același rit, până la jumătatea primei reprize, când Măgura s-a distanțat la două goluri, scor 5-7. În minutul 17, Roșu a marcat pentru 7-9, dar Buzăul a marcat apoi de 4 ori la rând fără să primească gol și în minutul 24 Alina Ilie a dus scorul al 11-9. Ianași și Neagu au marcat pentru Măgura și scorul a devenit egal.  Cele două au fost însă eliminate pentru două minute la distanță de câteva secunde, și Iuganu a marcat pentru 12-11 din aruncare de la 7 metri. În minutul 29 buzăul a trecut din nou la două goluri în față, 14-12, dar ultimul gol al primei reprize a fost marcat de tătar, de pe pivot. Gloria a avut ultimul atac, timp de 30 de secunde, dar cu un om mai puțin pe teren, iar Zamfirescu a ratat când mai erau două secunde de joc și la pauză scorul a fost 14-13. 

În repriza a doua primele care au marcat au fost Iuganu și Vasileuskaya și Buzăul s-a distanțat la 3 goluri. Mai multe atacuri ratate ale gazdelor le-a dar posibilitatea feleor antrenate de Alexandru Weber să egaleze la 17 în minutul 39. Gloria s-a trezit și a urmat o perioadă de 10 minute în care nu au primit gol și a marcat de cinci ori, scor 22-17 în minutul 49. De la 23-18 în minutul 50, Măgura s-a apropiat la două goluri în minutul 57, după un gol marcat de Abed-kader de la 7 metri, iar Buzăul a jucat următoarele două minute în inferioritate numerică, Czeczi primind o eliminare de două minute. Abed-kader a marcat pentru 25-23 când mai erau 25 de secunde de joc, iar Gloria a avut un ultim atac. Burlacenko a fost faultată și s-a dcitat 7 metri pentru Buzău, iar Moroianu a înscris din aruncare de la 7 metri ultimul gol al meciului. 

SCM Gloria Buzău: Batinovic, Kelemen, Nenezic – Iuganu 5, Ilyina 4, Vasileuskaya 4, Petrovic 4, Moroianu 3, Harabagiu 2, Blazevic 1, Czeczi 1, Zamfirescu 1, Ilie 1, Burlachenko. Antrenor: Adrian Chiruț.

Măgura Cisnădie: Măzăreanu, Pașca – Neagu 6, Gjorgjijevska 6, Abed-Kader 3, Jlezi 3, Ianăși 1, Iskit 1, Gariaeva 1, Tătar 1, Roșu 1, Tomescu. Antrenor: Alexandru Weber.

Gloria este lider, cu 12 puncte după 4 etape, iar etapa viitoare va juca în deplasare, la HC Zalău. Măgura Cisnădie este pe locul 9, cu 4 puncte, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu campioanele de la Rapid București, miercuri, 21 septembrie, de la ora 17.30. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBobby Păunescu: Realegerea lui G. C. Păunescu la șefia UGIR este un eveniment pentru mediul de afaceriv
Articolul următorPastilele de iod ZAC în farmacii, puțini români sunt interesați de ele