Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița – Năsăud au efectuat patru percheziții în județele Sibiu și Bistrița-Năsăud, într-un caz de introducere în țară de droguri și trafic de droguri de risc. Doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Potrivit  anchetatorilor, prin intermediul unui autocar aparținând unei societăți de transport internațional din Bistrița, ar fi fost expediat din Spania în România, un colet în care se afla aproximativ  un kilogram de cannabis.

“În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat din Spania cantitatea de peste un kilogram de cannabis care le-a fost expediată prin intermediul unei societății de transport internațional din Bistrița. La data de 25.03.2021, coletul a fost ridicat de către un intermediar trimis de către cei doi la firma de transport și urma să fie predat acestora, prin intermediul unei alte persoane, moment în care a fost indisponibilizat de către organele de anchetă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma acțiunii de ieri, coletul a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor. 

În cadrul aceluiași dosar, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare în județele Sibiu și Bistrița-Năsăud, fiind ridicate 2 grindere, 3 cântare electronice, un pliculeț din plastic transparent care conține o substanță pulverulentă de culoare albă, mai multe țiple din material plastic transparent cu urme de substanță vegetală, trei borcane din sticlă care prezentau urme de substanță vegetală, un laptop și patru telefoane mobile, precum și  înscrisuri. 

Doi tineri, de 22, respectiv 23 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița – Năsăud, cu privire la săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În activități, au fost participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Alba Iulia.

 

 

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentAproximativ 256.000 de fermieri au depus la APIA cereri unice de plată pentru anul 2021! Vezi situația în județul tău
Articolul următorBilanț Coronavirus 26 martie: 6516 noi cazuri și 116 decese