Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sibiu organizează miercuri, 5 decembrie, începând cu ora 9.50, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

În anul Centenarului, Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități a avut ca temă unirea, motiv pentru care evenimentul se numește “Uniți pentru persoanele cu dizabilități”.
”Această Gală, ajunsă la a cincea ediție, este proiectul meu de suflet, unul care își demonstrează utilitatea de la an la an, fiind tot mai multe persoane care vor să facă parte din echipa noastră de sportivi cu dizabilități. Susțin mișcarea, activitățile sportive și cred că unirea beneficiarilor noștri cu persoanele cu dizabilități din familie sub cupola aceluiași eveniment reprezintă cheia de boltă a integrării lor în viața comunităților. Astfel de evenimente ne arată – încă o dată – cât de minunată este persoana cu (diz)abilități, iar întrecerile sportive la care vor lua parte nasc ambiții, aprind scântei în priviri și aduc bucurie în sufletele participanților, determinându-mă să continui să promovez demnitatea, bunăstarea și aprecierea pe care toate persoanele cu dizabilități le merită cu prisosință”, spune Laura Vîlsan, directorul general DGASPC Sibiu.
Gala Sportivă pentru Persoanele cu Dizabilități este un eveniment cu tradiție ajuns la cea de-a cincea ediție și este cea mai importantă competiție sportivă adresată persoanelor cu dizabilități din Sibiu la care participă în jur de 200 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Le sunt alături 25 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Concurenții participă la probe de gimnastică, ocolire obstacole și aruncare la coș iar la final de competiție toți concurenții vor primi tricouri, diplome și medalii.
Gala va fi precedată de trei momente artistice susținute de elevii cu dizabilități din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu, beneficiarii Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș și de artistul popular Robert Tîrnăveanu, care vor încânta cu dansurile și cântecele lor.
Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Motivation România, Centrul Regional Sibiu, înființat în 1995, pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România.

Articolul precedentLocalitatea Bungard rămâne miercuri fără apă potabilă
Articolul următor15 abonați Apă Canal au câștigat premii pentru că și-au plătit facturile la zi