Peste 130 de persoane au mers să doneze sânge la Ministerul Finanţelor şi au fost astfel salvate 300 de vieţi, în două zile, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei.

“Bilanţ donare în MF: 300 vieţi salvate în două zile. Empatie, implicare şi dorinţă de a-i ajuta pe cei care au nevoie, acesta este mesajul cu care se încheie cele două zile de donare în Ministerul Finanţelor. Au fost peste 130 de oameni implicaţi care ne-au călcat pragul la Centrul de donare din incinta Ministerului de Finanţe. Unii ne-au spus zâmbind că nici frigul de afară şi nici zilele libere din mini vacanţă nu i-au împiedicat să facă o faptă bună”, se arată în postarea Ministerului Finanțelor.

Campania “România are sânge de rocker, acum şi de investitor” continuă până pe 15 decembrie.

Cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în sediul Ministerului Finanţelor s-a organizat o nouă colectă mobilă de sânge, în zilele de 29 noiembrie şi 4 decembrie.

În cea de-a patra ediţie a campaniei “România are sânge de rocker, acum şi de investitor”, realizată împreună cu Morning Glory, Rock FM, donatorii de sânge primesc primesc cea mai bună dobândă pentru titlurile de stat în lei.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie, titluri de stat Fidelis denominate în lei şi în euro.

AGERPRES

 

Articolul precedentSCANDAL pe buget în Coaliție – De unde se iau banii pentru majorarea pensiilor / Când va fi aprobată legea
Articolul următorStatistică: Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 2,2%, în octombrie